Olen 35-vuotias, helsinkiläinen sinkku ja yksilönvapauden kannattaja talouspolitiikkaa lukuunottamatta, jossa sijoitun vasemmalle. Mitä tarkemmin ajattelen eri poliittisista kysymyksistä selviää tämän blogin muista kirjoituksista. Alla itsestäni kaikkea politiikkaan liittymätöntä.

Koulutukseltani olen filosofian tohtori, matematiikasta. Väitöskirjani tein differentiaalimonistojen trianguloinnista eli jakamisesta kolmionmuotoisiin paloihin. Väitöskirjan jälkeen olen tutkinut käsitteen "infinitesimaalisen pieni" soveltamista algebralliseen topologiaan. Aikoinaan maisterintutkintoani varten opiskelin sivuaineina tietojenkäsittelytiedettä ja teoreettista filosofiaa.

Totesin kuitenkin, että ammattimainen matematiikan tutkimus ei sovi minulle. Matemaatikonkin täytyy olla luova, ja osoittautui liian raskaaksi saada uusia matemaattisia ideoita täysipäiväisesti. Niinpä päätin vaihtaa alaa tietotekniikkaan. Koska tietotekninen osaamiseni on puutteellista ja vanhentunutta, päätin päivittää tietoteknistä osaamistani. Olenkin parhaillaan Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa täysipäiväisenä opiskelijana, tarkoituksenani valmistua datanomiksi.

Harrastuksiini kuuluu lautapelien pelaaminen. Pelaan go-peliä niin livenä kuin verkossakin. Go on opettanut minulle strategista ajattelua: Aina ei kannata suinpäin lähteä tavoittelemaan sitä mitä haluaa saavuttaa, vaan lopullinen yritys vaatii valmistautumista ja sopivan tilaisuuden odottelua. Pelkästään verkossa pelaan Hexiä ja Othelloa. Othelloa monet saattavat pitää lastenpelinä, mutta osaavien pelaajien kesken se on ihan vakavasti otettava strateginen peli. Näiden pelien osalta syy siihen, että pelaan vain verkossa on se, että livevastustajia ei oikein löydy. Olen myös kiinnostunut Y-pelistä, mutta siihen ei tunnu löytyvän edes verkosta pelipaikkaa.

Toinen harrastukseni on scifi, niin elokuvina kuin kirjoinakin. Suosikkikirjailijani on Stanislaw Lem, koska hänen vakavammissa romaaneissaan (Solaris, Golem XIV, Isännän ääni) kuvataan loistavasti inhimillisen ymmärryskyvyn vajavaisuutta tuntemattoman edessä. Suosikkielokuvani on Brazil, joka kuvailee humoristisesti totalitaristisen byrokraattisen yhteiskunnan tuottamia ongelmia