Aika-ajoin julkisuudessa väläytellään päätoimittajavastuun laajentamista koskemaan myös verkkokeskustelupalstoja. Käytännössä se tarkoittaisi, että nettikeskustelupalstan ylläpitäjä olisi rikosoikeudellisessa vastuussa ylläpitämänsä keskustelupalstan sisällöstä samaan tapaan kuin itse viestin kirjoittaja.

Tämä ei saa toteutua. Syitä on kaksi. Ensinnäkin se vaikeuttaisi suurten keskustelupalstojen ylläpitoa. Jotkut keskustelupalstat ovat niin suuria, ettei kukaan voi läpikäydä kaikkia palstalle tulevia viestejä, eikä ole järkevää, että kukaan muu kuin viestin kirjoittaja olisi vastuussa tällaiselle palstalle lähetetystä sisällöstä.

Toisekseen tuollainen vastuu vaarantaisi sananvapauden, koska se johtaisi käytännössä laajempaan moderointipolitiikkaan kuin laki vaatii. Se, rikkooko joku viesti lakia on useissa tapauksissa tulkinnanvaraista, ja käytännössä nettikeskustelupalstojen ylläpitäjät joutuisivat moderoimaan kaiken joka vähänkin haiskahtaa laittomalle, varmuuden vuoksi etteivät he vahingossakaan rikkoisi lakia. Tämä rajoittaisi keskustelua tulenaroista aiheista kohtuuttomasti.